2018. gada 27. decembris

Visbiežāk lietotie produkti gada griezumā | Tukšinieki 2018

Čau, čau!
Gandrīz paskrējis gads kopš mana pirmspēdējā ieraksta blogā. Bet labi, ka pirmspēdējā, nevis pēdējā. Jau labu laiku sevi nevaru dēvēt par beauty blogeri (kaut gan nekad īsti neesmu tam atbildusi), tomēr man sirdī ir neliels prieciņš, ka atkal ir vēlme rakstīt par produktiem,  kurus reāli varētu ieteikt. Jo parasti pēc citu ieteikumiem un atsauksmēm ir vieglāk uzdrīkstēties pamēģināt ko jaunu... es domāju tieši skaistumlietu ziņā.
Šodien skaistumlietas citā rakursā - visu gadu cītīgi kolekcionēju (a.k.a. veidoju savu istabu par mini noliktavu) savu ikdienā lietojamo produktu iepakojumus. No vienas puses baigi čābīgi, jo visu gadu istabas stūrī stāv maiss ar tukšiniekiem, no otras - ir interesanti redzēt, cik daudz ikdienas produktu es izlietoju. Un vispār, redzot to lielo atkritumu maisu, ir nedaudz skumji, ka neesmu vēl uzdrošinājusies uzsākt zero waste dzīvesveidu, būtu noderīgi. 

Ja protu skaitīt (neņemiet vērā, ka studēju matemātiku, jo galvas rēķini man uhh kā nepatīk) - 37 iepakojumi no īpaši atlasītu produktu kategorijām - ķermeņa, matu, sejas un zobu kopšanai ikdienā (!)

Sausais šampūns.
Gada sākumā es biju izteikts sausā šampūna fans, un patiesi šķita, ka tas ir glābiņš visās dzīves stituācijās. Vismaz šogad var redzēt, ka esmu pamēģinājusi ko jaunu, ne tikai cherry aromātu. Iemesls, kādēļ flakoniņi tikai seši - es vasarā tos nelietoju, un tai beidzoties, esmu izmantojusi vien brūniem matiem paredzēto. Ja es būtu gaišmate, es turpinātu lietot parastos, bet man kā brunetei reāli apnika cīnīties ar balto pulveri pie matu saknēm.
Rezumē: No smaržīgajiem tomēr vislabāk patīk cherry, kuru uzskatu par klasiku, jo tā bija pirmā smarža kā iepazinu Batiste. Savu funkciju vislabāk pildīja beautiful brunette, mazākas ķēpas dēļ.
Matu mazgāšana.
Ir lietas, kas paliek nemainīgas jau vairākus gadus, ir lietas, ar kurām turpinu eksperimentēt un meklēt  to īsto un vienīgo uz mūžu mūžiem. Bet atrast visus īstos un vienīgos, rezultējoties garlaicīgā rutīnā, arī nav pareizi. Iepriekš par matu kopšanu runāju te.

Maigiem matiem:
RICH Pure luxury intense moisture conditioner ir mans labākais draugs jau ilgu, ilgu laiku. Par savu matu spīdumu, dzīvīgumu diezgan bieži saņemu komplimentus. Pēc izskalošanas mati ir extra maigi un, patieisi rodas sajūta, ka ir pabaroti. Varbūt atslēga ir šis kondicioneris, kuram beidzot saņēmos iegādāties lielo iepakojumu ar pumpīti.
RICH matu eļļiņas es iegādājos tikai konidiconiera iedvesmota, tomēr tās neradīja man tādu pat sajūsmu. Lietojot gan vienu, gan vēlāk otru(un arī trešo, kura man puspilna stāv plauktā neizmantota) es saskāros ar pārāk eļļainu matu sajūtu. It īpaši, lietojot izsmidzināmo, es pagadījos diezgan bieži pārdozēt. Tādēļ matu eļļiņas vairs neizmantoju. 

Pretblaugznu šampūni:
Eucerin Dermo Capillaire pretblaugznu krēma šampūns. Krēmveidīgajos šampūnos man patīk tas, ka tie dikti neputo, uzreiz radot tādu dabiskuma piegaršu. Savu funkciju - atbrīvot mani no blaugznām - tas veica lieliski, bet tā kā nebija nekas īpašs, otrreiz nenopirku.
Vichy Dercos Anti-dandruff DS. Kārtējais pretblaugznu šampūns, kas pildīja savu funkciju, smaržoja neitrāli, nespēja parādīt nevienu aspektu, kur piesieties, tomēr nebija lemts atkārtotai iegādei. 
BABĖ Anti oily dandruff shampoo izlietoju pavisam nesen.Patika ekonomiskais atvērums dozēšanai - pat labi gribot daudz produkta nevarēja dabūt. Ar to mazo daudzumu arī bija pietiekoši. Laikam vienīgais šampūns, kuru lietoju tik ilgi, 4 mēnešus. Jāpiemin, ka matus mazgāju ~3 reizes nedēļā. 
Rezumē: Konidiconieris tikai RICH(jo neesmu provējusi šogad nevienu citu), bez matu eļļiņām es lieliski iztieku, pretblaugznu šampūns man obligāts - no šiem Babė vislabāk patika.

*Gribās vēl piebilst, ka pēc BABĖ es pamēģināju parastu drugstore šampūnu, un atkal cīnos ar blaugznām. Plānoju atgriezties vai nu pie Biodermas, vai Babė.
Zobu kopšana.
BIO2YOU whitening zobu pastu izvēlējos, jo ražota Latvijā. Man arī tīri labi patika, jo elpas svaigums saglabājās salīdzinoši ilgi(kas man ir ļoti svarīgi), pati pasta nebija pārāk mentolīga un stipra, ko varēja sagaidīt no sastāvā esošās piparmētru eļļas. Balinošu efektu nemanīju, godīgi sakot, nemaz negaidīju. Drogas bieži ir atlaide un var ieķert pa pavisam pievilcīgām cenām.
Daudz neko nevēlos minēt, bet Elmex zobu pastu es vienmēr principiāli uzskatīšu par vislabāko. Šī man patīk labāk, nekā rīta&vakara. Tās es neesmu izmantojusi kopš pēdējā posta par Elmex šajā blogā. Domas kopš pēdējā raksta par Ecodenta arī neesmu mainījusi, bet tomēr kaut kā neuzrunā.  Varbūt tas ir diezgan pamanāmi, bet esmu atklājusi Sensodyne REPAIR & PROTECT zobu pastas burvību. Konsistence ir pietiekami nešķidra, lai nenoslīdētu no zobu birstītes, pasta pārāk daudz neputo, satur fluoru, aizsargā zobus, saglabā svaiguma sajūtu mutē. Esmu starā, pirkšu vēl. 
Rezumē: Sensodyne owns my heart!
Dušas putas.
Kaut mans bijušais draugs būtu bijis pret manii tik lojāls, cik es esmu pret RITUALS cosmetics dušas putām. Par to man gan jāpasakās manai māmiņai, kura vienmēr pagūst mani iepriecināt, atvedot no Vācijas kādas jaunas vai limitētās(LE) kolekcijas putiņas. Septiņi iepakojumi gada laikā nav nemaz tik daudz, ņemot vērā, ka izmantoju kā minimums katru dienu. No šīm smaržām man vislabāk pie sirds iet baltās Zensation(šobrīd ar nosaukumu Sakura) - ļoti viegls, maigs aromāts, oranžās Happy Buddha man uzreiz atgādināja kaut ko ļoti austrumniecisku. Vismazāk patika gaiši zilās Banyu(LE), tām piemita atvēsinošs efekts, kas atgādināja vīriešu dušas želejas. 
Rituals produkti vienmēr ir uzdevumu augstumos, jo tie ne tikai attīra un ļauj ķermenim patīkami smaržot pēc dušas, bet aromāts arī paliek vannas istabā un vēlāk visā dzīvoklī. Iepakojums arī tīri simpātisks - der gan dizaina galdiņam, gan dāvanai. Cena visur nemainīga - € 8,50.
Sejas kopšana.
2018. gads man asociējas ar izteiktu skropstu tušas un acu zīmuļa lietošanu ikdienā. Bez šī kombo es vairs nevarēju nu nekur. Tādēļ arī izlietoju Rimmel London skropstu tušu. Sākumā šķita, ka produkts uz otiņas ir daudz par daudz, bet ar laiku nedaudz tuša pažuva, un klājās burvīgi. Likumsakrīgi, ka aktuāls manās mājās kļuva arī kosmētikas noņēmējs. No šiem vislabāk man patika Isana, jo cenas dēļ nebija žēl kārtīgi piesūcināt vatīti, kā rezultātā kosmētika nonāca ātrāk un vieglāk. Taču nu esmu atteikusies no divu fāžu kosmētikas noņēmējiem - man sāka traucēt eļļainā kārtiņa, kas palika uz ādas. MIXA ar šo sejas losjonu man apstiprināja, ka  viņu produkcija domāta jūtīgai ādai. Pirms tam jebkurš cits losjons man radīja dedzīgu sajūtu, tad es iepazinu šo. Šobrīd lietoju jau otro iepakojumu. Gluži kā dušā, arī sejai es izmantoju putas. Šis bija pirmais produkts no THE BODY SHOP, kuru es jelkad esmu lietojusi, un tas attaisnoja atsaukmes. Šķita, ka arī palīdzēja cīņā ar mazajām pumpiņām, jo laikā, kad šo lietoju, āda bija maiga kā bēbja dupsis. Varbūt kādam var traucēt tējas koka eļļas specifiskais aromāts, tomēr apziņa, ka tas palīdz cīņai pret problemātisku sejas ādu, mīkstina visu nepatiku. 

Tad es beidzot varu atviegloti uzelpot un priecīgu sirdi teikt, ka vistālākais istabas stūris ir atbrīvots no tukšajiem trauciņiem... un gatavs uzņemt jaunus! :D Runājot par nākotnes plāniem - nedomāju mainīt Rituals putu un RICH kondicioniera daudzumu savā ikdienā, bet noteikti ir vēlme atrast vēl kādu labu pretblaugznu šampūnu vai zobu pastu(kas nav Elmex vai Sensodyne).
Man no sirds bija prieks padalīties ar savām domām par ikdienā lietotajiem produktiem, cerams, ka vismaz es pārliecināju, ka Rituals putas ir vērts izmēģināt. Tomēr jāatceras, kas labs šķitīs man, var likties pavisam draņķīgs citam.

Ja gadījumā šogad vairs netiekamies, vēlos novēlēt skaistiem mirkļiem bagātu un mīlestības pilnu jauno 2019. gadu!

xoxo,
Lienya

7 komentāri:

  1. Tev arī jaukus svētkus un laimīgu jauno gadu! Paldies par garo aprakstu!

    AtbildētDzēst
  2. Cik patiesībā daudz viens viens cilvēks patērē!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kad saskaitīju - tad jā, es patērēju ļoooti daudz. Redzēs kā būš šogad!:)

      Dzēst
  3. Wow, nodomāju tieši to pašu - interesanti, cik daudz tukšās taras būs šogad ... vairāk vai mazāk?!?! :) :)

    AtbildētDzēst