2016. gada 19. augusts

10 lietas, ko neaizmirst, uzsākot jauno mācību gadu!

Čau, čau!
Vasaras sākumā kā visiem, tā arī man šķita, ka tā ies ļoti ilgi un TIK daudz paspēšu kaut ko izdarīt. Piedzīvojumi, nometnes, dažāda ikdiena, izraušanās no rutīnas- tā arī es cerēju aizvadīt vasaru, bet nekā, nepaspēju. :D Turpinot rakstīt par reālām lietām, jā, skola ir pēc 12 dienām un šajā laika periodā ir tik daudz kas jāizdara, lai nejustos vīlies sevī... nu kā, piemērm, jāsalabo savs miega režīms.  Un vispār, es jau paredzu, ka mans mācību gada sākums, kā parasti būs stresa pilns un vienmēr nāksies kaut ko aizmirst, nu redz, un tā nu šodien apkopoju 10 lietas, kuras neaizmirst. :)

1. Vienmēr vilkt izgludinātas drēbes!
Ir ļoti daudz drēbju, kuras vien prasās uz gludināšanu, un rīta steigā to parasti neizdara. Manuprāt sagumzīts apģērbs liecina par nekārtību, aizmāršību un steigu, un lai, vismaz, radītu apkārtējiem iespaidu, ka no rīta esi agri cēlies un cītīgi gatavojies dienai, izgludini apģērbu! 
2. Valkā piemērotu apakšveļu!
Varbūt ne visas meitenes man vēlēsies piekrist, bet ir ļoti nozīmīgi saskaņot apģērbu ar apakšveļu, tīri skata dēļ. Aukšējā bildē zem viegla, (gandrīz)caurspīdīga trikotāžas krekliņa ir uzvilkts melns krūšturis, kas spīd cauri un izskatās, var teikt, pavedinoši. Elegantāk un arī skaistāk izskatās, ja zem balta apģērba velk miesas krāsas krūšturi, jo to it nemaz nevar pamanīt. Nedaudz īpašāk ir ar baltu zem balta, ir gadījumi, kad vajag un var(ja abi ir sterili balti, nevis jau pelēki), bet tik un tā spīd cauri. Ja apģērbs ir tumšs un tam ir superīga sedzamība, tad, protams vienalga, kas tev apakšā, bet ja zem melnas kleitas spīd neona rozā krūštura lencītes, atvainojiet, bet vai tas nerāda par meitenes bezgaumību un lētumu?
3. Ērti apavi izglābs visur!
Pēc bildes spriežot, var teikt, ka es tikai botas un kedas uzskatu par ērtiem apaviem (Conversi ir superīgi). Tā nebūt nav, jo, ja augstpapēžu kurpes ir iestaigātas, vai vienkārši stabilas un veiksmīgi iegādātas, arī tās ir ērtas. Tāpat ir ar laiviņām un citiem apavu veidiem. Ja uz 1. Septembri vēlies uzvilkt nesen iegādātās super augstās uz dārgās hogl kurpītes, tad labāk pāris dienas pirms lielā iznāciena iestaigā tās mājās. Pietiks pat ar pusstundas pastaigu pa istabu, lai kājiņa pierod, un kurpes nedaudz pieguļ kājai. Tas atvieglos no sāpīgām kājām uzreiz pēc pasākuma.
4. Ik rītu iziet no mājām tīram un sakoptam!
Nomazgāt seju, iztīrīt zobus, rūpēties par sevi un aiziet uz skolu tīram, vai 20 min. gulēšana no rīta ir vērtīgāka par to? Nē. Dušā vislabāk iet no rīta, tas vairāk pamodinās, bet, ja zini, ka neesi rīta cīrulis, tad ieej vakarā, lai no rīta mazāk steigas. Saspringtajā ikdienā vissvarīgāk ir pienācīgi parūpēties par savu ķermeni, tāpēc vismaz vienu vakaru nedēļā velti tikai sev- ieej vannā, uzliec sejas masku, vai kārtīgi izpirtojies(protams, pēc iespējām). 
5. Neizej no mājām nepaēdis!
Cik daudzi ir argumentējuši, ka no rīta parasti neēd brokastis un ķermenis ir pieradis. Varbūt es to īsti nesaprotu, jo kopš bērna kājas vecāki no rītiem vārija putru un pat šobaltdien katru rītu es iesāku ar putru, un mēs taču zinām, ka brokastis ir svarīgākā ēdienreize. Labi, ja nav laika putras vārīšanai(starp citu var arī uzliet putru, bet tas nav tiik garšīgi), tad var apēst augļus, uzsmērēt maizīti vai ledusskapī pameklēt kādu biezpiena sieriņu. Vēl man no rītiem, pēc pamošanās, patīk izdzert glāzi ūdens un vēlāk ko karstu- tēju vai kafiju, atkarībā, vai man mājās ir piens! :D
6. Dzer ūdeni!
Ārprāts, cik smieklīga un tumša bilde, bet tajā pat laikā vispiemērotākā no manas galerijas. Ūdens ir neaizstājama dienas sastāvdaļa, katru dienu jāizdzer vismaz 2-3l, lai ķermenis būtu pietiekami mitrināts. Ir jau daudz dzirdēts, cik kaitīga ir parastās pet pudeles atkārtota uzpildīšana, tāpēc vislabāk ir lietot daudzreizējās pudeles, kā piemēram equa, my bottle, vai voss (tā ir stikla un smaga). 
Piemēram, manā skolā var uzpildīt pudeli, bet ja nevar, tad paņem savu ūdeni no mājām.
7. Soma jākārto vakarā!
To, ne tikai, pirmajās klasītēs centās iestāstīt vecāki, bet arī vecākajās klasēs dzīve ir piespiedusi to iemācīties. Vakarā, pēc mājasdarbu izpildes, pāris minūtes neatvēlēt somas sakārtošanai ir grēks. Ja nevēlies nākamajā dienā kaut ko aizmirst, saliec jau vakarā! Vēl ļoti feini ir tad, ja stundu saraksts ir kaut kur tuvumā, pie rakstāmgalda, vai istabas durvīm, lai vienmēr var to aplūkot un pārliecināties, ka viss ir.
8. Līmlapiņas kā extra atgādinājums!
Tās ir košas, tāpēc ir grūti nepamanīt un ir lieliskas, lai neaizmirstu kādu svarīgu lietu. Man to ir ļoti daudz un dažādas, gan pēc krāsām gan izmēra, un košākās es lietoju tad, kad ir steidzami. Tur var rakstīt gan par dažādām grāmatām, kas literatūrai jāizlasa, gan par to, kas obligāti jāieliek somā, vobšem, uz tām var rakstīt ko sirds vēlas un tās var piestiprināt, kā jau uzminējāt, kur sirds vēlas. 
9. Špikera nepieciešamība!
Visi mani skolotāji var saķert galvu un kalt plānus kā mani nākamgad pieķert. Bet es vairs nevaru iedomāties savu gatavošanos kontroldarbam bez špikera, un varu saukt sevi par pro šajā jomā. Gatavojot špikeri gūst tikai plusus, jo, ne tikai ir maza drošība kontroldarba laikā, bet arī to gatavojot, iemācās un iegaumē visas svarīgākās lietas, ka dažkārt tas špikeris ir nevajadzīgs. Bet, nu protams ar parastu špikeri jau netiks cauri visiem kontroldarbiem un visiem skolotājiem, ir jāzin pareizās vietas, kur slēpt un pareizais laiks, kad izmantot, un, vispār, pareizais skolotājs, kurš, vsticamāk, tevi nepieķers.
10. Esi tāds kāds esi!
Radīt maldīgu iespaidu par sevi ir vissliktākais ko vari izdarīt, ja esi jaunā kolektīvā, jo agri, vai vēlu nāksies būt pašam. Pirms diviem gadiem uzrakstīju augsti novērtētu rakstu ''6 padomi kā sākt mīlēt sevi'', tāpēc, ja neesi lasījis, noteikti izlasi! Atceries, ka labāk ir, kad neieredz tevi par to kāds esi, nevis mīl tādu, kāds patiesībā neesi. 

Ak, man ir liels prieks par sevi, ka šo informatīvo rakstu galu galā izveidoju, un jums, ka tikāt līdz beigām. Es ceru, ka jums palīdzēju, vai vismaz radīju kādas pārdomas par turpmākajām skolas gaitām. Ļoti gaidu skolu un sajūtu, ka nākamajā dienā ir kas ieplānots, nevis tupa gulēšana gultā.

xoxo, Lienya

3 komentāri:

  1. Ļoti jauks raksts, un gaumīgas bildes, īpaši pirmās. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Es ļoti centos, un prieks, ka patīk! :)

      Dzēst
  2. Cik agri tad ir jāceļās? :O

    AtbildētDzēst