2016. gada 24. aprīlis

Rutīna: Mati no pirmās dienas, līdz pēdējai

Čau, čau! Brīvdienas pavadot slinkojot, esmu noskatījusies daaudz videoklipus par matu kopšanu, matu līdzekļiem un citām frišām lietām par un ap matiem. Iespaidojoties no tiem, es vēlējos pastāstīt par saviem produktiem, kurus laika gaitā esmu atzinusi kā labus priekš maniem matiem.

Neliels apraksts par manu galvas rotu: Vēsajā periodā ļooti blaugznaini, ātri taukojas pie saknēm, turpretī paliek sausi matu galos. Nav krāsoti, nelietoju karstās ierīces kā arī fēnu. Mati ļoti elektrizējas kā ziemā, tā arī vasarā.

Matus mazgāju ar šo BIODERMA šampūnu. Nosaukums laikam ir Nodé DS+
Zvīņaina galvas āda ir mana problēma jau ilgus gadus, bet parasti es tam nepievērsu uzmanību, jo, protams, ne mani vienīgo piemeklē šī problēma. Kopš tās rašānās esmu izmēģinājusi daaudz veidus kā tikt vaļā. Gan mainījusi šampūnus, gan lietojusi reklamēto Head&Shoulders, gan dabīgās metodes (ābolu etiķis; soda; citrons; u.c.).  Iepriekšminētie līdzekļi man nepalīdzēja. Mamma man aptiekā nopirka šo šampūnu. Cena padsmit eiro (neatceros precīzi). Ārstniecības kurss ir 3. nedēļas, bet es, jau šo, šķietami mazo tūbiņu(125ml), lietoju divus mēnešus, vēl pietiks pāris reizēm. Ja kādreiz matus mazgāju karu otro dienu, šobrīdi divas reizes nedēļā, ar 3 dienu intervālu. Krēmīga konsistence, minimāli putojas- tikai saskarē ar galvas ādu, nevajag daudz, pati lietoju 1-2 tējkarotes. Patīkama, neitrāla smarža, kas matos nepaliek.  Iedarbīgs, rezultātu pamanīju pēc 2. nedēļām, lietoju vēl šobrīd, kaut vai galvas āda vairs nezvīņojas, vēlos izlietot līdz galam. 

Biosilk matu eļļa. 
 Mana pirmā un pašlaik vienīgā matu eļļiņa. Nevarēšu salīdzīnāt ar kādu citu. Šai ir ļooti patīkama smarža, kas noturēsies matos visu dienu. Eļļiņa nav paredzēta matu saknēm, bet gan galiem, savu uzdevumu veic lieliski. Pēc matu mazgāšanas ieziežu matu galos un mati momentāli atdalās un kļūst viegli izķemmējami, kā arī manāmi ātrāk žūst. Ja neesmu ielkusi matu eļļiņu, gali ir jūtami cietāki, kas atkal nav patīkami, bet to var viegli novērst, jo šo var lietot kā mitros matos, tā arī sausos. Mazā pudelīte iziet mēneša laikā, ja taupīgāk lietoju, spēj izturēt arī pusotru. 
Mans bad hair day glābiņš ir Batistes sausais šampūns. 
Daudz dzirdēts un slavēts, tagad es arī pievienojos. Ķiršu smarža izvēlēta apzināti, jo dzirdēju, ka tas ir slavētākais. Taukainus matus padara svaigus, bet tik uz vienu dienu. Smarža matos turās visas dienas garumā, dažkārt man pat pēcpusdienā jautā, kāpēc es atkal matus iesmaržināju (?) :D Pats process gan man nepatīk, jo iznāk balts pulveris, kurš ir kārtīgi jāiemasē, lai nerādītos, bet jā, rezultāts ir labs. Pirmo flakoniņu izlietoju vakar, tāpēc uzsāku jau jaunu. Cena bija kabatai draudzīga, bet pirkts Vācijā. Latvijā iespējams arī var dabūt, bet neesmu interesējusies. 
Schwarzkopf Gliss Kur Ultimate Repair sērijas Ekspress-Atjaunojošais-Balzāms.
Viss uz pudelītes ir Vācu valodā, tāpēc tulkot, ko produkts sola, ir pagrūti. Cik izmeklējos internetā, neko latvisku nevarēju atrast, tāpēc... Trīskārša aizsardzība matiem ar keratīnu. Lietošana mitros matos pēc mazgāšanas. Sašķeltos matu galus sadakterēs un tie kļūs zīdīgi un glancēti. Produktam piemīt patīkma smarža, kas nedaudz atgādina medu. Nestāstīšu par produkta paredzētās lieošanas rezultātu, jo es to nesmidzinu mitros matos(man labāk patīk eļļiņa), bet gan sausos, kad tie ir elektrizējušies. Pāris pūtieni matus mitrinās, kārtīgi sasmaržinās un padarīs spīdīgus. Priekš šāda pielietojuma produkts ir izcils! Otrs veids, kā es to lietoju pa svam ir; Pirms bizīšu pīšanas matus sapūšu miklus un tas kalpo kā labs fiksators, lai mati neiet uz visām pusēm. Ja godīgi, es tā daru, jo negribu, lai produkts no nelietošanas kļūst vecs un izmetams. Neuzskatu, ka šī bija lieka naudas izmešanas, jo es to turpinu lietot un kalpo labi. Iet jau visu gadu, un šķiet, ka ies vēl līdz Jāņiem. Atkal nezinu, vai Latvijā melnais ir pieejams, jo vienkārši neskatos uz šādām precēm, bet citas krāsas ir noteikti. Tikai katrai krāsai, šķiet, bija savs uzdevums. 

Mana matu produktu pieredze ir uh,cik bagāta, priekš mana vecuma, un šie ir tie produkti, kuri man patīk un kalpo vislabāk. Visi mēs neesam vienādi un vēlmes var atšķirties, tāpēc, ja priekš manis kaut kas ir labs, tev var nepatikt. Viedokļi ir dažādi. 

Un ko Tu esi atradusi kā vislabāko priekš savas galvas rotas?

xoxo, Lienya

5 komentāri:

  1. Es lietoju Vivese Senso Duo šampūns+eļļa. Jāsaka, ka patīk. Dabūju labas atlaides, kas arī priecē :) No tevis minētajiem esmu lietojusi Biosilk un Bioderma, un arī ir forši. Gribētos vēl visādus rakstus par matu kopšanas līdzekļiem, jeb sejas kopšanas līdzekļiem, un ja vēl detaļās būtu, tad ideāli :)

    AtbildētDzēst
  2. Sākumā domāju, ka Tu ar kremu mazgā :D Tāds neparasts šampūna iepakojums!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, man sākumā arī tā likās! Vairs nevaru iedomāties šampūnu ar šķidru konsistenci, šis šķiet jau citas klases! ;)

      Dzēst
  3. Šis arī ir mans favorīts cīņā ar blaugznām un sausu galvas ādu, kas pastiprināti zvīņojās :) Tikai vienīgais nedaudz tracina tūbiņa, kuru pie beigām jau grūti no tās izspiest kaut nedaudz šampūna.

    AtbildētDzēst